onsdag, april 23, 2008

Grundregeln för alla svenska kvinnor i Paris.

"Aftonbladet 080423 angående den mördade svenskan i paris:
Gunnar Lund tycker att en bra grundregel är att unga kvinnor ska ha sällskap när de tar taxi om natten i Paris.
– Jag menar att en bra regel att hålla på är att unga kvinnor inte ska gå ensamma på gatorna på natten i Paris, och helst inte heller färdas i vare sig tunnelbana eller taxi ensamma. Jag tycker att man ska ta det som grundregel att ha sällskap, säger Lund.
– Jag säger inte att Paris är exceptionellt farligt, men det är en storstad som andra, och då måste man iaktta försiktighet, och det tycker jag är angeläget att nå ut med, säger han.
"

Om Paris inte är exeptionellt farligt, varför då säga något överhuvudtaget? Om det inte finns någon specifik hotbild eller någon speciell fara mer än den "vanliga", varför då öppna munnen och börja dribbla om hur "unga svenska kvinnor" ska bete sig och vad de ska tänka på för att inte råka ut för brott? Helst inte åka tunnelbana själva, eller åka taxi, eller gå på gatorna. Nej gå helst inte ut överhuvudtaget efter klockan 19. För då kommer mörkret. Gå inte själv nånstans. Gå bara nånstans när någon du känner ska till samma ställe.

När ska unga svenska män i Paris få höra hur de på bästa sätt kan undvika att råka ut för brott? Eller medelålders män i Stockholm? Eller tanter i Göteborg, hur ska de undvika brott? Eller de unga män som kör bil som idioter, när ska de få höra hur de ska undvika att krocka?

Att inte gå själv på natten, i mörka gränder, i stora städer, att helst ta sällskap, gäller inte det för alla platser, alla människor alltid? Engla blev mördad i en by i skogen. Mitt på dagen. Vad har nu storstad med försiktighet att göra? Och kvinnor???

Mossiga gubbe inte nu igen. Och Aftonbladet, sluta surfa på människors rädsla. Suck.

Inga kommentarer: